Fräs hackad vitlök, chili och ingefära i lite olja i en gryta, eventuellt även lite gul lök i strimlor. Krydda med muskotnöt, gurkmeja och garam masala och låt kryddorna fräsa lite grand. Spä med kokosmjölk eller grädde och tillsätt fryst bladspenat (för två tar jag en burk kokosmjölk och en påse spenat, till det ett par klyftor vitlök, en msk hackad ingefära, en halv chili och någon tsk vardera av kryddorna. Man får prova sig fram hur starkt man vill ha helt enkelt). Låt det hela koka en stund och smaka av med salt och peppar. Mot slutet tillsätter man osten i kuber, det ska vara paneer som är en indisk färskost egentligen, men jag brukar ta tofu. Funkar även med fetaost tex. Man kan även låta en tomat i klyftor koka med en stund. Servera med basmatiris.
Ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar vardag för dig, din familj och världen vi lever i. En blogg med tips om hur du klarar av livets små irritationsmoment med ett leende på läpparna och med ett hyfsat rent samvete - i en salig röra med mina tankar kring lösningar på alla världens problem.
tisdag 23 oktober 2012
Typ Saag Panir
Fräs hackad vitlök, chili och ingefära i lite olja i en gryta, eventuellt även lite gul lök i strimlor. Krydda med muskotnöt, gurkmeja och garam masala och låt kryddorna fräsa lite grand. Spä med kokosmjölk eller grädde och tillsätt fryst bladspenat (för två tar jag en burk kokosmjölk och en påse spenat, till det ett par klyftor vitlök, en msk hackad ingefära, en halv chili och någon tsk vardera av kryddorna. Man får prova sig fram hur starkt man vill ha helt enkelt). Låt det hela koka en stund och smaka av med salt och peppar. Mot slutet tillsätter man osten i kuber, det ska vara paneer som är en indisk färskost egentligen, men jag brukar ta tofu. Funkar även med fetaost tex. Man kan även låta en tomat i klyftor koka med en stund. Servera med basmatiris.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar