Sidor

måndag 22 oktober 2012

Pumpa-time!

Barnen ville gärna ha en pumpa till Halloween så för första gången testade jag att karva ut en figur ur en pumpa. Lättare än man kan tro, faktiskt. Man bara skär av en bit på toppen, karvar ut innehållet med en glasskopa och går sedan loss med skapandet med hjälp av en liten kniv. Av innehållet gjorde jag en enkel pumpasoppa och rostade pumpafrön. Ganska gott faktiskt! Lite ovanlig smak om man inte ätit pumpa förut...

Jag blandade pumpaköttet med lite hackad ingefära, sesamolja, rapsolja och sweet chili och rostade i ugnen i 175 grader i 30 minuter, la det i en kastrull, mixade med stavmixern, redde av med lite havregrädde och saltade och pepprade. Fröna torkade jag av lite, bredde ut på en plåt och rostade i ca 20 minuter med lite flingsalt på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar