Sidor

fredag 12 oktober 2012

Glutenfria Naanbröd


Jag gjorde mjölk- och glutenfria Naanbröd häromdagen. De smakade ok. Inte som på indisk restaurang  precis, men vad kan man begära? För att vara glutenfria var de helt ok (har fortfarande inte riktigt vant mig av med bröd!). Det var ganska enkelt - blandade ihop en deg till en rätt lös konsistens, lät den jäsa någon timme och "bakade" sedan ut, dvs klickade ut bitar på mjölat underlag, plattade till en aning och stekte sedan i torr stekpanna ett par minuter på varje sida.




 

Innehåll:
1 ägg
2 dl ljummet vatten

1 dl sojamjölk
2 tsk jäst
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk ekologisk rapsolja
ca 7 dl glutenfri mjölmix (min egen blandning av rismjöl, rårismjöl, bovetemjöl, potatismjöl majsmjöl och en gnutta psylliumfröskal), eller tills det blir en konsistens likt den ovan till vänster, mitt emellan deg och smet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar