Sidor

måndag 26 mars 2012

Sjukstugepyssel

Det gäller att hitta på något att roa sig med när man är hemma med sjuka barn - särskilt sådana som börjar kvickna till men fortfarande smittar så de inte får gå till dagis! Det är alldeles för lätt att de bara hamnar framför TV:n, eller att man själv får härdsmälta i hjärnan av att läsa samma bok tusen gånger (eller av att leka affär i tre timmar). Så tricket är att försöka hitta på något som man själv tycker är kul och lyckas få barnen att engagera sig... Jag älskar till exempel att pyssla och att måla. Några saker vi producerade förra veckan är:

Påskljus av gamla stumpar (visar hur man gör senare)

Små skålar av indianpärlor (bara att olja en ugnsfast skål, klä den med pärlor och smälta en stund i ugnen på ca 200 grader. Sörj för god ventilation!)

T-shirtmålning - ett perfekt sätt att piffa upp gamla linnen eller T-shirts man tröttnat på!

Andra tips på bra, barnvänliga aktiviteter för små sjuklingar är till exempel:
  • Rita och måla - barnen älskar särskilt när de får låna mina färger...
  • Lägga pärlplattor
  • Göra halsband
  • Virka/fingervirka (beroende på ålder)
  • Dega med lera 
  • Pyssla minimellosar eller andra figurer av gamla toarullar
Vi passade även på att ta in lite påskris och pynta, att rensa bland gamla bebiskläder (det börjar dra ihop sig nu och barnen älskar att titta på vad de hade på sig när de var små) och att baka lite (se till att ingen fortfarande är smittsam med kräksjuka först bara - den missen har jag gjort en gång och aldrig mer!!!). 

När fantasin tryter kan man alltid kolla några gamla avsnitt av Philofix på webben, eller googla lite för inspiration! (Prova DIY eller crafts + kids för många bra engelska sidor)

Och ja, vi har också sett vår beskärda del av filmer och läst en ganska hög stapel böcker.... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar