Ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar vardag för dig, din familj och världen vi lever i. En blogg med tips om hur du klarar av livets små irritationsmoment med ett leende på läpparna och med ett hyfsat rent samvete - i en salig röra med mina tankar kring lösningar på alla världens problem.
måndag 5 november 2012
Lite nyttigare (och godare) smulpaj
Lite kokos och nötter i smulet är pricken över i på pajen, tycker jag. Det blir lite mer blodsockervänligt också än bara gryn. Vetemjölet är också utbytt mot fullkornshavre och sockermängden är reducerad (och bytt mot råsocker). Men hemskt mumsigt! Jag serverar gärna med alpros vaniljyogurtimitation. Lite söt som frukost men supergod som dessert....
Recept:
1 dl fullkornshavremjöl eller skrädmjöl
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl havregryn
1 dl hackade valnötter
1dl rårörsocker, eller annan sötning
100 g smör, mjölkfritt eller vanligt som man behagar
Till exempel 6-8 äpplen, några matskedar äppelmos (eller lite socker) smör till formen
Klyfta äpplen, lägg i en smord form, strö över lite socker eller klicka på lite äppelmos och rör om. Nyp i hop smuldegen och strö över. Grädda i 175 grader i ca 30 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar