Sidor

lördag 29 september 2012

Glutenfri havremjölk!


Jag brukar köpa en del havremjölk, eller havredryck, som det ju heter... Lite nyttigare och miljövänligare än vanlig mjölk och ett måste om man har en mjölkallergisk bebis! Det funkar bra i pannkakor, till choklad och i smoothies. Själv tycker jag inte att det är någon höjdare att dricka rent men det är kanske en vanesak. Det finns dock inte någon som är glutenfri men jag hittade ett recept på egen havremjölk hos Ekonördarna på Lyckobacken som jag testade med glutenfria havregryn. Det var faktiskt löjligt enkelt! Jag halverade receptet och mixade 1,5 dl glutenfria havregryn med 7 dl vatten, lite salt och en matsked rapsolja. Sen är det bara att sila av och dricka. Superlätt och billigt! Jag kommer nog aldrig köpa färdig havremjölk igen! Dessutom slipper man alla tillsatser - och kartonger! Synd bara att det inte finns ekologiska glutenfria havregryn, men man kan ju inte få allt här i världen....

2 kommentarer:

  1. äter du också glutenfritt nu? Jag kan verkligen rekommendera alpros mandelmjölk som alternativ till havremjölk, den är jättegod!

    SvaraRadera
  2. Marina: jag har testat ett tag på kul... Har gjort egen mandelmjölk - det finns en senare post om det ;)

    SvaraRadera